Fókuszban az SSC, kitörés vagy sem?

 

A Malév csődjének megállapításakor a negyedik gondolatom az volt – magánemberként persze a saját utazásaimra, a külföldön élő barátaimra, kollégáimra gondoltam-, hogy fogja ez érinteni azokat a munkáltatókat, akik azért hozták Budapestre a szolgáltatói, logisztikai központjaikat, mert itt sok egyéb előny mellett az ország elhelyezkedése, a közlekedés alapvetően fontos szempont egy kiválasztásnál. És ez csak az egyik probléma.
A szolgáltatás tudomány.

Ez a mottónk a cégben, és ezt magunkra is értjük, és az ügyfeleinknél is ezt látjuk. Ugyanakkor egyre nehezebb jó megoldásokat javasolni olyan szervezeteknek, ahol magasan képzett, több nyelvet beszélő emberek végeznek relatíve nagyon egyszerű munkát. És ez csak az egyik a kihívások sorában, amit első látásra mindenki megállapíthat, és elég a folyosón megkérdezni egy munkavállalót, nem kell mélyreható interjút készíteni a cég vezetőivel.

Egy olyan dolgozó, akit egy idő után főleg a juttatás, a szép munkakörnyezet, a kialakult emberi kapcsolatok tartanak a cégnél, szükségszerűen fog kiégni, és viszi egyre kevesebb lelkesedéssel az ügyfeleket. Ezen a tényen nem segítenek hangulatjavító csapatépítések, amiknek amúgy is két-három hónapos hatásuk van, sem a kompenzációs rendszer továbbfejlesztése, mert a magasabb juttatás maximum még egy fél végi érezteti hatását. Ugyanakkor egy több nyelvet, angolul és mondjuk dánul, kínaiul stb. hibátlanul beszélő munkatársat megtalálni, kiválasztani, beilleszteni, betanítani meglehetősen költséges.

Az elmúlt években több SSC (Shared Service Center) ügyfelünkkel dolgoztunk, és elhatároztuk, hogy a magunk szolgáltatói oldaláról igyekszünk hozzájárulni a szektor gondjainak feltérképezésével, közös gondolkodás és beszélgetés elindításával, a hazai és más országokban elkészült tanulmányok, kutatások összegyűjtésével és megállapításaival ahhoz, hogy ez a gazdasági szempontból fontos ágazat fejlődni tudjon.

A továbbiakban rendszeresen foglalkozunk e blogon is az SSC szektor gondjaival, megoldási lehetőségeivel. Érdeklődéssel várunk olyan kérdéseket, témajavaslatokat, amelyek véleményetek szerint végiggondolásra alkalmasak, akár a blogon, akár az ildiko.simon@victum.hu e-mail címen). Honlapunkon külön oldalt nyitottunk a témának: http://www.victum.hu/programok/fokuszban-az-ssc

 

A bejegyzés trackback címe:

https://victum.blog.hu/api/trackback/id/tr724479030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
victum.blog.hu