Mindenki tréner, aki annak mondja magát!
Szereted, ha egy pasi magasabb a nőnél?

woody.jpgEgy versenytársunknak nincs elég embere a vállalt kötelezettségeik teljesítéséhez. Trénereket keresnek. Hogy hogyan? Elmeséljük. Mit gondoltok?

Egy ismerősünkön keresztül kerültünk kapcsolatba. Elküldtem a saját és a kollégáim önéletrajzát. Utána nagyjából 10 napot vártam, amíg az ügyvezető felhívott. Nagyon jó hangulatú beszélgetés közben mondta el, hogy ők nagyon megválogatják a trénereket, ezért három lépésben megyünk át a szűrőn: 1. Kitöltünk egy tesztet, amit ők értékelnek. 2. Lesz egy személyes beszélgetés, majd 3. tartunk nekik egy demótréninget. Már akkor volt egy halvány, furcsa érzésem, hogy ahhoz képest, hogy a versenytárs cége nem a top 5 kategóriába tartozik, kissé túlzás a részükről ez a kiválasztási folyamat, de üsse kő, dolgozzunk együtt.

Tegnap este érkezett egy levél az ügyvezetőtől, hogy legyünk szívesek átdolgozni a tréneri önéletrajzokat arra a formátumra, ahogy én az enyémet küldtem. Ez körülbelül másfél óta/tréner lenne, mert az elmúlt 15 évben a kollégáim rengeteg tréninget tartottak, és ezeket visszakeresni, óraszámmal, cégnévvel ellátni rengeteg munka. Ha már ilyen alapos a kiválasztás, akkor miért nem küldtek előre egy önéletrajz,- tréneri profil sablont?

De nem ez ütötte ki a biztosítékot, hanem az a két teszt, amit ki kellene tölteni ahhoz, hogy egyáltalán személyesen találkozzunk. Az egyik egy személyiséganalízis teszt, amit nyilván nem trénerekre írtak ki, illetve egy érzelmi állapotot felmérő teszt, az illető tréningcég SAJÁT FEJLESZTÉSE!. Mindkettő teljesen irreleváns abból a szempontból, hogy mint tréner, hogyan funkcionálunk. Rengeteg személyes adatot kell megadni az elején, számtalan személyeskedő kérdés és állítás szerepel a két tesztben. Semmi adatvédelmi tájékoztató, semmi infó arról, hogy ezt a tesztet ki fogja kiértékelni, és milyen végzettség alapján. Egyáltalán minimális magyarázat arra, hogy miért van szükség megtudni például azt, hogy szeretem-e, ha egy férfi a párkapcsolatban magasabb egy nőnél.

Mi van??? Honnan vannak ezek az ismeretlen, áltudományos tesztek, amelyekkel ezek szerint a tréningrésztvevőket is felmérik. 220 kérdésből áll ez az egyik saját fejlesztésű teszt, a másik "csak" 180 kérdésből, amiket 1-10-ig kell pontozni, és olyan közhelyek szerepelnek benne, amikből a Magyar Közhely Szótár kiválóan összerakható.

Tudom, hogy bárki lehet tréner. De személyiségtesztet nem állíthat össze és értékelhet bárki. Ez tényleg egy szakma.

Amikor szükségünk van trénerkollégára, én fordítva csinálom. Találkozunk személyesen, mert teljesen mindegy, hogy milyen fantasztikus az önéletrajza, a papír elbír bármit. Ha a személyes beszélgetés alapján MINDKETTEN KÖLCSÖNÖSEN tetszünk egymásnak, utána megkérem, hogy mutassa meg a saját munkamódszerét. Tesztet nem töltetek ki vele, mert bízom a saját 25 éves tapasztalatomban, nincs szükségem áltudományos kérdésekre ahhoz, hogy fel tudjam mérni, tudunk-e dolgozni együtt, és az ügyfeleimnek megfelelő lesz-e.

Úgy tűnik, a piac mégis megeszi ezt a hozzáállást, hiszen versenytársunk a honlapja alapján él és virul. Sok szerencsét nekik, de nélkülünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://victum.blog.hu/api/trackback/id/tr2214313111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook oldaldoboz