Két keze, két lába - munkaerőhiány, megoldások 1.
Egy projektről, amelyben a megoldás egyik formájáról gondolkodunk

mirage_logo_col.pngÉvek óta halljuk ezt a mondást, mint most már lassan az egyetlen kompetencia, amit főleg a fizikai állományban dolgozókkal kapcsoltban a munkáltatók - főleg a kkv-k-, elvárnak.

A megoldás érdekében számos tevékenységet végzünk. Egyik lehetőség a külföldi munkavállalók integrálása, foglalkoztatása. Cikksorozatunk első része a projektet mutatja be, amelyben mint partner, működünk együtt svéd, bolgár, osztrák, olasz, ciprusi, román, francia partnerekkel.

Annak ellenére, hogy a menedékkérők és a menekültek nagy potenciált jelenthetnek az európai munkaerőhiány megoldásában, készségeik és kompetenciák feltérképezése és megragadása nem egyszerű.

A MiRaGE országspecifikus képzési programot kínál a harmadik országok állampolgárainak munkaerő-integrációjára vonatkozó jogszabályokról és adminisztratív eljárásról, tájékoztatást adva arról, hogyan lehet erősíteni a munkáltatók, szociális intézmények és az állami szervezetek együttműködését.

A magyar politikai környezet nem túlzottan segít ebben, ugyanakkor a már letelepedett külföldi munkavállalók bevonása, foglalkoztatása nélkül nem tudjuk megoldani kínzó munkaerőhiányunkat, és az ebből fakadó gazdasági problémákat.

Innen folytatjuk...

A projektről itt olvashatnak bővebben: https://www.mirageproject.eu/hu/home-hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://victum.blog.hu/api/trackback/id/tr3215470544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
victum.blog.hu