Két keze, két lába - munkaerőhiány, megoldások 2.
Egy kis statisztika 2017-ből- kik élnek velünk?

 

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal által 2017-ben közzétett adatok szerint a bevándorlók között a kínai állampolgárok aránya a legmagasabb (37 627), őket követik az ukránok (13 362) és oroszok (7 055).

Ez a jelenség elsősorban annak a ténynek köszönhető, hogy ezen állampolgárok nagy része magyar etnikai származású, és az egyik szomszédos országban született határon túli magyarként. A közös nyelv, kultúra és történelem révén könnyebben integrálódnak, mint más bevándorlók.

 Ami a nemet illeti, a férfiak foglalkoztatási aránya a bevándorló lakosság minden etnikai csoportjában magasabb, mint a nőké.

A 2011. évi népszámlálás szerint a bevándorlók önfoglalkoztatási aránya (10%) kis mértékben magasabb, mint a teljes népességé (8%). Számos harmadik világbeli állampolgári csoportban azonban ez az arány lényegesen magasabb, mint a magyar népességnél: a vietnámiak közt 34%, kínai és szíriai etnikai csoportokban 27%, török ​​bevándorlók körében 18%. (Gödri, 2016).

Innen folytatjuk a jogi keretrendszerrel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://victum.blog.hu/api/trackback/id/tr3015470568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
victum.blog.hu