Két keze, két lába - munkaerőhiány, megoldások 3.
Külföldiek foglalkoztatásának jogi háttere

 

kiadott_engedelyek-20170309.png

Nézzük, hogy melyek a legfontosabb infók a külföldieket foglalkoztatni szándékozó cégek, munkáltatók számára:

Tartózkodási engedély munkakeresés vagy vállalkozói tevékenység céljából kiadható olyan harmadik országbeli állampolgár számára:

  • aki kutatási céllal érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkezik, és aki bizonyítani tudja a kutatási tevékenység befejezését, vagy
  • aki tanulmányi céllal érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkezik, és aki képes bizonyítani tanulmányainak sikeres befejezését azzal a feltétellel, hogy képes teljesíteni a törvényben előírt feltételeket, és hogy a munkát keres, vagy az üzleti vállalkozás, amelynek létrehozása folyamatban van, megfelel a kutatás, vagy a befejezett tanulmányok szintjének.

A munkavállalás céljából tartózkodási engedély azoknak a harmadik országbeli állampolgárok számára adható ki:

  • akiknek tartózkodási célja az irányítás és / vagy felügyelet alatt végzett munka elvégzése vagy mások irányítása alatt díjazásban részesül munkaviszony keretében; vagy
  • akik nonprofit vállalkozás, egyesület tulajdonosaként vagy ügyvezetői tisztségviselőként, szövetkezeti társaság tagjaként vagy más jogi személyként dolgoznak ebben a minőségükben a ténylegesen elvégzett munka mellett. (Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat)

Magyarországon a harmadik országbeli állampolgárokat alkalmazó vállalatok gyakran relokációs cégekhez fordulnak, hogy segítséget és útmutatást kapjanak egy külföldről áttelepülő alkalmazott adminisztrációs folyamatában.

HASZNOS LINKEK

Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal: www.bmbah.hu

Magyarországon dolgozóknak: https://bit.ly/2Nuc7aD

A bejegyzés trackback címe:

https://victum.blog.hu/api/trackback/id/tr3115476360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
victum.blog.hu