Tudtad-e a látássérültekről...?

Immár negyedszer tartottam meg a Kommunikáció speciális helyzetű célcsoportokkal c. tréninget, amit a Budapest Esély Nonprofit Kft-vel közösen szervezünk. Egyik kedvenc tréningem az utóbbi időben, szociális szakemberek, tanárok szoktak eljönni, önkormányzatnál, foglalkoztatási hivatalban dolgozók. Ezen az utóbbi képzésen megint tanultam valami fontosat…

A csoportban volt látássérült résztvevőnk. Amikor megtudtam, az jutott eszembe, vajon mi újat is mondhatnék neki a speciális célcsoportokról, főként a látássérültekről, mivel a tréning része a speciális helyzetű célcsoportok, köztük különböző fogyatékkal élők, melegek, romák képviselőivel végzett kutatási anyagunk ismertetése, ami összegzi az ügyintézési helyzetekben tapasztalt nehézségeiket, észrevételeiket. Aztán találkozva, megismerkedve vele, már kézenfekvő volt a megoldás: arra kértem, egészítse ki tapasztalataival az összegzésünket. Tudtátok-, mert én nem!-, hogy aki születése óta nem lát, és nehéz aláírnia a nevét egy vonalra, vagy négyzetbe, annál sok helyzetben elfogadott az aláírás bélyegző használata, de banki ügyintézésnél például nem használhatják, és ez komoly nehézséget okoz számukra?

Drinóczky Viktória, tréner

A bejegyzés trackback címe:

https://victum.blog.hu/api/trackback/id/tr264496366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
victum.blog.hu