Bátran legyünk a munkahelyen is kedvesebbek a kollégáinkkal Valentin nap hetében!

black-coffee-1867753_640.jpgA kedvesség, ha nem figyelünk, pirinyónyira töpörödik a mindennapjainkban, már az is jónak mondható, ha a magánszféránkban megmarad. Ennek tényleg így kell lennie???

 

 

Február 14-én, akár elutasítjuk az ünnepet, akár nem, annyit azért megtehetünk, hogy lassítunk egy kicsit, elgondolkodunk, hogy a magánszféránkon kívül, útközben vagy a munkahelyen figyelünk-e eléggé egymásra?

A kedvesség nem egyirányú dolog, nem csak arra hat akinek adjuk, hanem a saját boldogságérzetünket is növeli. Próbáljuk ki legalább ezen a héten!

Tegyünk többet a szokásos szavaknál, mint “Jó munka volt!” vagy “Briliáns megoldás, gratulálok!” Bár a dicsérő szavak sem elhanyagolhatóak, valljuk meg, sokaknak azok kimondását is tanulni kell.

A tettek magukért beszélnek, odafordulásunkat törődésünket cselekedeteinkben is fejezzük ki!

Például ne csak magunknak készítsünk teát, hanem vigyünk egy csészével a mellettünk ülő kollégának is. Süssünk otthon sütit és kínáljuk meg a munkatársainkat. Kérdezzük meg leterhelt kollégáinkat, hogy állnak a dolgai, hogy halad a munkájával, biztosan jól esik neki egy kis együttérzés és kibeszélés. Lazítsatok a munkatársaiddal munka után közösen egy kicsit, kiugróan hat a közös szabadidős tevékenység a munkakapcsolatokra. Tudassuk a körülöttünk lévőkkel, hogy milyen fontos szerepet töltenek vagy töltöttek be az életünkben, akár le is írhatjuk nekik.

Kedvesség, odafigyelés által fogjuk érezni, hogy kapcsolatban vagyunk kollégáinkkal, egymással. Senki ne aggódjon, a kedvesség olyan, mint a mosoly, nem lehet kifogyni belőle, minél többet adunk, annál könnyebb, ráadásul ragályos is: ha teszünk egy kedves cselekedetet, az másokra is hat és bátrabban lesznek kedvesek mások is körülöttünk.

Én itthonról dolgozom a héten, így a kedvesség jegyében nem csak  munka ügyben fogom keresni kollégámat, hanem csak úgy, önmagáért, hogy megkérdezzem hogy van, milyen a napja és volt-e már ebédelni. Te mit vállalsz a héten? Kinek milyen ötlete van?

A bejegyzés trackback címe:

https://victum.blog.hu/api/trackback/id/tr7612258426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
victum.blog.hu