Kreatív eszközök cégeknek A-W-ig I. rész
Hogyan motiváld a csapatod?

minyon.jpg

A nemzetközi gyakorlatban már mindennapos menedzsment-és vezetési eszközökből adunk közre sorozatként 17 módszert, amelyekkel a megbeszéléseket, a tervezéseket, a stratégiaalkotást, a csapatépítést lehet motiválóbbá, hatékonyabbá tenni. Íme az első három.

 

Action Learning

Az AL olyan folyamat, amely a tanulás előmozdítására valós problémákkal és ténylegesen megvalósítható megoldásokkal foglalkozik. Az AL szerint a tanulás kiscsoportokban, egyéni gyakorlással és hatékony kérdések alkalmazásával érhető el.

Az AL egy olyan folyamat, amely során valódi kihívásokkal dolgozunk, ahol egy kiscsoport az egyik tagja által felvetett konkrét munkahelyi problémát ismertetve feltérképezi a dilemma hátterét, új ötleteket generál és az addig használt megoldásokat újrafogalmazza.

Agile Games

A legtöbb ember számára a játék és az üzleti munka nem tűnik természetes párosításnak. Azonban régóta tudjuk, hogy a játékok megfelelő eszközök a kreativitás fejlesztéséhez, a kísérletezéséhez és az együttműködés újra tanulásához.

A játék egy rendkívül hatékony eszköz az üzleti eredmények eléréséhez; az általunk használt dinamikus játékok komoly eszközök a valódi üzleti kérdések megoldására a vezetés, a termékfejlesztés és a csapatépítés területén, és más fontos területeken.

Az emberek akkor igazán elkötelezettek, amikor örömmel végzik el a munkájukat.

Az "agilis" kifejezés arról szól, hogy a lehető legmagasabb üzleti értéket a lehető leggyorsabban hozza az emberekre összpontosítva és folyamatosan javítsa a csapat eredményességét. Ezek középpontjában a munkahelyi viselkedés és a szervezeti hatékonyság tanítása, demonstrálása vagy javítása áll.

Appreciative Inquiry (AI)

A problémaközpontú, nehézségeket számba vevő megközelítés helyett az AI a pozitív, megerősítő, jövő orientált eszközökkel dolgozik. A csoporttagok interjúkat folytatnak egymással ahhoz, hogy felfedezzék azokat a tapasztalatokat, amelyek reflektálnak arra, amit a beszélgetőpartner célként kitűzött.

Ha egy csapat nem jól működik együtt, akkor azt az időszakot kell kérdésekkel körbejárni, amikor még egyszerre voltak sikeresek és egymásra figyelők. Ezek a tapasztalatok megmutatják, hogyan alakítjuk a jelenlegi helyzetet ahhoz, hogy elérjük a kívánt jövőképet. A csoport rejtett képességeit, múltbéli sikereit, annak okait térképezi fel.

Az AI az erőforrások felszínre hozásában, a tervezésben és a döntéshozatalban használható hatékony eszköz a szolgáltatások, termékek fejlesztésében, a csapat jelenben meglévő problémáinak megoldásában.

Ha szeretné belső trénereit képezni, mi ebben segítünk Önnek: https://victum.hu/treningek/keszsegfejleszto-treningek/belso-trenerek-kepzese

Ha a munkatársait szeretné ezekben az eszközökben képezni, mi ebben is segítünk Önnek: https://victum.hu/treningek/keszsegfejleszto-treningek/kreativitas-es-innovacio-fejlesztes

 Folytatjuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://victum.blog.hu/api/trackback/id/tr5414300161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
victum.blog.hu