Sikersztorik menekültek foglalkoztatásában 3. rész
Big Mamma étterem

bigmamma.jpg

A Big Mamma egy olasz étteremlánc, amelyet 2015-ben hoztak létre.

A bevándorló hátterű munkavállalók a személyzetnek kb. 15%-át teszik ki. A Big Mamma éttermei Párizsban, Lille-ben és Londonban találhatóak.

A bevándorló hátterű alkalmazottak felvétele nemcsak a Big Mamma választását tükrözi; egyes pozíciókra eleve csak külföldi munkavállalók jelentkeznek.

A csoport azonban igyekszik garantálni, hogy minden alkalmazott úgy érezze, hogy egyenlőként kezelik. Ehhez biztosítják a csoportokon belüli sokféleséget. A cél az, hogy mindenki értse, amit a többiek csinálnak; hogy mindenki beszéljen egymással, és ügyeljenek arra, hogy a bevándorló munkavállalókat soha ne rekesszenek ki.

A Big Mamma a szolidaritást, mint értéket előtérbe helyezi, amelyet az éttermek is osztanak azáltal, hogy bevándorlókat vesznek fel és segítik őket abban, hogy ők is befogadva érezzék magukat.

Elképzelésük elérése érdekében a Big Mamma meglehetősen innovatív gyakorlatokat hajt végre. Ez a felvételi folyamattal kezdődik, amelynek célja a jelöltek képességeinek értékelése, különösen azok esetében, akik normál körülmények között sem személyiségük, sem nyelvi akadályok miatt nem tudnák saját képességeiket megmutatni. Sokat tesznek annak biztosítása érdekében, hogy a jelöltek ne érezzék magukat megfélemlítettnek, valamint hogy precedenst teremtsenek a csapatmunka és a kölcsönös megértés szempontjából.

Bevált gyakorlatok a toborzás során:

  • A jelöltek maguk választják a témát, amelyen keresztül be szeretnék mutatni magukat;
  • A munkahelyzetek és a csapatmunka szimulációja.

Bevált gyakorlatok toborzás után:

  • Az első nap integrációs nap: az alkalmazottak vegyes csapatokban meglátogatják a várost, és együtt étkeznek az alapítókkal.
  • A második nap az „Éld az életed”: minden alkalmazott mosogat, vagy egyéb munkát végez annak érdekében, hogy megértse az összes étteremben végzett feladatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://victum.blog.hu/api/trackback/id/tr9215507602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
victum.blog.hu