Vírus és gazdaság - külföldi elemzők magyarul 2. rész

Milyen lesz a gazdaság a járvány után? Mit kell tennie, és mit tehet cégvezetőként, hogy ne csak átvészelje, de fejlődjön is? Látogasson el a https://victum.hu/szolgaltatasok oldalra, ahol folyamatosan frissülő segítséget, információt kaphat!

Az egészségügyi vészhelyzet mellett a gazdaság újraindulásáról, átváltozásáról, a jövőbeni lehetőségekről számtalan magyar cikk, elemzés, interjú jelenik meg, amelyeket folyamatosan megosztunk a Victum Facebook oldalán https://www.facebook.com/victum.hu/ és ügyvezetőnk, Simon Ildikó Linkedin profiljában: https://www.linkedin.com/in/ildiko-simon-77586123/

Viszont az angol nyelven megjelenő európai gazdasági szakértők gondolatait, tanácsait csak azok ismerhetik meg, akik beszélnek angolul.

Ebben segítünk azzal, hogy folyamatosan közzétesszük itt a blogunkban az eredeti linkkel együtt a lényeg kiemelését magyar nyelven.

 

A jövő már nem lesz olyan, amilyen volt - Kevin Sneader és Shubham Singhal

A szerzők 7 területen javasolnak konkrét tennivalót, beavatkozást a vállalkozások vezetőinek.

A koronavírus-krízissel és annak következményeivel muszáj foglalkoznunk. Lehetetlen tudni, hogy mi fog történni. De meg lehet fontolni a múlt tanulságait, mind távoli, mind pedig a közelmúltban, és ennek alapján konstruktív módon gondolkodni a jövőről. Úgy gondoljuk, hogy a következő elemek fontosak lesznek az átalakulásban - és a cégvezetőknek meg kell lépniük ezeket.

 

3. A kontakt-mentes vállalkozási formák fejlesztése

online_shopping.jpg

A koronavírus felgyorsította a már jól bevált vásárlási szokások változását. Egyre többen böngészik az Internetet; például Európában a fogyasztók 13 százaléka azt mondta április elején, hogy első ízben tervezik böngészni az online felületeket vásárlási célból, míg ez csak Olaszországban február vége óta 81 százalékkal növekedtek az e-kereskedelem tranzakciói.

Már olyan termékeket, szolgáltatásokat is rendelnek Internetről, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak, például építőanyagok, orvosi kezelések. Az Egyesült Államokban a távgyógyászati ​​szolgáltatás 50%-kal növekedett a március 20-án záruló héten; a svéd KRY International, Európa egyik legnagyobb tele-egészségügyi szolgáltatója azt jelentette, hogy a regisztrációk száma meghaladta a 200 százalékot egy hónap alatt.

Természetesen sokan fognak visszatérni a boltokba, az orvosokhoz, de a trendek félreérthetetlenek és visszafordíthatatlanok.

A Victum tanácsa: 5) lehetőleg minden vállalkozás tervezzen online kereskedelmi, szolgáltatói profilt 6) amennyiben saját vállalkozásban ez nem sikerül, innováció révén találjon kapcsolatot olyan kiegészítő terméket, szolgáltatást nyújtó céggel, akinek révén közvetetten be tud kapcsolódni az e-kereskedelembe és e-szolgáltatásba.

Hamarosan folytatjuk a tanácsok megosztását, addig is látogasson el a https://victum.hu/szolgaltatasok  oldalra, ahol folyamatosan frissülő segítséget, információt kaphat

 

Simon Ildikó

ügyvezető igazgató, vezető tanácsadó

ildiko.simon@victum.hu

+36 30 284 5332

#victumconsulting #cegvezetohelp #victum #gazdasagavirusutan #virusmintlehetoseg #economyandcovid #covid2020 #coronavirus #koronavirus

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://victum.blog.hu/api/trackback/id/tr2315629786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
victum.blog.hu